Vliegen voor dummies 2017.

 

 

 

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Op zaterdag 22/04/2017 was er onze "Modelvliegen voor Dummies” dag. Daar is een pak voorbereiding aan te pas gekomen, en de resultaten mogen gezien zijn. Een pareltje van clubwerking, waar velen een steentje hebben toe bijgedragen.

 

Er zijn in deze editie een record aantal deelnemers geweest, ik dacht 64. Het weer viel uiteindelijk mee, de sfeer zat goed, iedereen heeft zich geamuseerd. Het krioelde op een bepaald moment van de vliegers in de lucht.

 

Twee deelnemers sprongen er uit. Er was de kleine 6 jarige Alexander, die letterlijk uren heeft staan glunderen op ons plein. En zijn ouders dus ook, hun ogen blonken. Hij moest op zijn poep zitten om de zender te kunnen vasthouden, maar vloog meer dan goed in dubbele besturing. Bij de betere die ik althans bij mij heb gekregen. 

 

En dan was er Ignace. Ignace is blind geworden door ziekte, en kwam het terrein op met zijn hond en een vriend radioamateur. Ignace is ooit nog sportvlieger geweest, maar heeft die passie uiteraard moeten achterweg laten. Ignace wilde absoluut zelf nog eens vliegen. Bij ons. Het is een merkwaardige ervaring geworden, volgens Ignace zijn mooiste dag sinds lang. Zijn ogen kunnen niet meer blinken, maar zijn gezicht sprak boekdelen. 

 

Hoeveel directe leden hieruit kunnen komen is op zich niet de het belangrijkst. Wel dat we 64 mensen uit de streek een mooie dag hebben bezorgd, die daar aan 64 families en 64 vriendenkringen zullen over vertellen. Dat is een hoop volk die een positief verhaal zullen te horen krijgen over onze club.

 

De beste reclame die we ons kunnen indenken, nog versterkt door de artikels voor en na die in de pers zijn verschenen, onder andere hier www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170425_02850885.

 

De lijst van wie hier een pluim verdient is lang. Carl als stamvader van het initiatief , Bart die het operationeel werkpaard is geweest en ook voor de details zorgde die het verschil maken (zoals versterker, boxen, affiches, DRIE stimulatoren,... .) , Gino die lesvliegtuigen heeft ontworpen en gebouwd, Pascal en Erwin met hun 3D printers, Norbert achter de toog, Johan voor van alles en nog wat zoals gewoonlijk, Eddy achter de kassa, Ivan en Ronald bij de inschrijvingen, Lode bij de simulatoren, de  leraar piloten Gino/Johan/Paul/Marc/Josse/Carl/ondertekende , Guido bij de choucroute en worsten, Bart en Hans met de overtuigende demo vluchten, …en al wie hier en daar een handje heeft toegestoken. Als ik iemand ben vergeten in mijn lijst betaal ik die een pint.

 

Kortom, een meer dan geslaagde dag.

 

Tekst: Alexander Van de Rostyne