Het actuele in de vliegclub.

Klik hier Nieuw. De Koninklijke Eeklose Modelluchtvaart is nu ook op Facebook. Klik op de afbeelding om alle evenementen en gebeurtenissen op de voet te volgen!!!!!
leden login

 

U bent bezoeker:79777 

Bezoekers online : 2 

Voeg mij toe aan uw favorieten.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Actueel / jaar » 2015 , 2016 , 2017

Laatste update : Bouwinitiatie voor jongeren eveneens een succes, 7 jongeren ingeschreven, foto's nu al online.Ledenlijst terug beschikbaar voor de leden na inloggen.

2017

Het verslagje van dit evenement komt later in de week online. Bekijk hier alle foto's in ons fotoalbum.
Het Belgisch kampioenschap Drone Racing is beslecht. In de finale die zondag 15 oktober op ons plein plaatsvond heeft gewezen wereldkampioen Vincent Delcomnene (racernaam VincBee) het nipt gehaald voor Maxime Bastin en Hans Turpyn. Een dikke proficiat aan deze top 3 en uiteraard ook aan de rest van de 32 deelnemers die hier voor gestreden hebben. Met Hans kreeg ook onze club wat extra glans, want Hans is jarenlang lid geweest vooraleer de droneracing microbe hem helemaal in zijn greep kreeg. Ons fotoalbum. Volg alles hierover op onze Facebook.
Op Zaterdag 2 September was er onze kofferverkoop die voor de eerste maal toch een succes kan genoemd worden. Iedereen bleef er maar rondhangen en toch werden de bouwdozen van de ene koffer naar de andere overgebracht. Er zaten echt wel goeie koopjes bij. Bekijk hier ons fotoalbum.

Onlangs een e-mailtje gekregen over de K.E.M.L.(verzonden aan webmaster).

 

Graag wou ik als volledig blinde persoon mijn ervaringen met de E.M.L. in het gastenboek invullen maar helaas kan ik de code niet overnemen v/h scherm. Kunt u alsnog mijn tekstje i/h gastenboek laten verschijnen aub?Het was mij een waar genoegen om kennis te maken met E.M.L. op de ODD in april 2017 ll. Reeds lang had ik de droom om eens een modelvliegtuigje te besturen als volledig blinde persoon. De gastvrijheid en de bereidwilligheid van deze club hebben mij een prima dag bezorgd en jawel, mijn droom is werkelijkheid geworden die dag! Hoewel ik de gewoonte heb een heel hoge accuratesse aan de dag te leggen in al mijn avonturen en uitdagingen in het leven kreeg ik als totaal onbekende voor de piloot de controle over het vliegtuigje in handen. Dus ook hun vertrouwen was groot. Enkele minuten in de lucht blijven met wat maneuvers waarbij de instructeur de bewegingen en de stand v/h vliegtuigje beschreef en zo kwamen we tot een heeeeeeerlijjke vlucht met een goed einde ... De controller lag heel goed in mijn handen met beide joysticks onder mijn supersensorische vingers om de besturing zo goed mogelijk onder controle te krijgen. Chapeau E.M.L. dat ik die kans kreeg en bovendien nog verder uitgenodigd werd om dit alles nog meerdere keren te mogen overdoen. Voor jullie ook wellicht een belevenis maar voor mij gaat er terug een wereld open als controlefreak! Ook mocht ik heel wat vliegtuigen e.a. op mijn manier bekijken en werd me alles tot i/d details uitgelegd en beschreven, super gewoon! Dit kan mijn blindgeleide hond Denver helaas niet, hij dacht wellicht voor de zoveelste keer wat wil mijn baasje nu terug onder controle krijgen en houden .... Tot heel binnenkort @E.M.L. ... voor een volgende take-off ... De drone wil ik ook nog eens onder controle krijgen en dat staat ook al genoteerd bij E.M.L. nu voor heel binnenkort.

 

Dikke mercie!

Ignace & Denver

Op zondag 11 Juni was het weer zover, knuffelvliegen ging weer van start na een onderbreking van een jaar. Een mooie dag met wel een wind van 4 a 5-6 beaufort. Het was blijkbaar geen probleem voor de knuffels van de kinderen, integendeel, geen schade aan toestellen of aan de knuffels en voor de ouders een mooie namiddag op ons terrasje. Een hapje of een drankje aan een matige prijs, wat zon er bovenop en zo te zien achteraf, voor iedereen een mooie namiddag. Maar liefst 43 knuffels waren present om de lucht in te gaan en hun eerste luchtdoop mee te maken. Ons fotoalbum.


Op 21 Mei was er de 555 wedstrijd, en dat is een meer dan geslaagde activiteit geworden. Bij het kiezen van deze wedstrijd vonden we het belangrijk dat daar veel deelnemers op afkwamen, en dat ook onze leden konden meedoen. Dat is een goeie balans voor de vele moeite die zo een organisatie toch telkens vraagt. En het heeft gewerkt. Geholpen door het mooie weer uiteraard, gedragen door een paar oude rotten in het 555 landschap (Paul en Norbert) die instonden voor een perfecte organisatie, en gesteund door meer dan 10 vrijwilligers van de club om alles in goeie banen te leiden is het een zeer mooie modelbouwdag geworden. Lees meer... Ons fotoalbum.
Op zaterdag 22/04/2017 was er onze "Modelvliegen voor Dummies” dag. Daar is een pak voorbereiding aan te pas gekomen, en de resultaten mogen gezien zijn. Een pareltje van clubwerking, waar velen een steentje hebben toe bijgedragen. Er zijn in deze editie een record aantal deelnemers geweest, ik dacht 64. Het weer viel uiteindelijk mee, de sfeer zat goed, iedereen heeft zich geamuseerd. Het krioelde op een bepaald moment van de vliegers in de lucht. Lees meer... Ons fotoalbum.

2016

Cameron Airshow 2014, ingezonden door Paul Vanholle. Budapest Airshow 2014, ingezonden door Paul Vanholle.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

TOP 
Zaterdag (16-07-2016) was er de clubwedstrijd ‘nieuwe editie’. Het was inderdaad al een aantal jaren geleden, zeker in een versie waar enkel leden van de club het onder elkaar zouden uitmaken. Veertien stoere krijgers hadden zich ingeschreven, veertien toonden zich present. Een meer dan bemoedigende opkomst dus.  Het plein en de kantine waren tip-top in orde gebracht door Johan en Gino. Om 9 uur ’s morgens werden er al groenten gesneden voor bij de barbecue. Ik had zelf boterkoeken meegebracht om mijn en al die andere magen van een gezonde bodem te voorzien. De zon was stralend, de wind hield zich matig. Ons fotoalbum. Lees meer...
Het verslagje van deze wedstrijd zal wat later on-line komen daar het nog in opmaak is, onze excuses daarvoor. Het fotoalbum is nu wel al volledig aangepast. Klik hier voor de foto's.
TOP 
Zaterdag is er onder een schitterende hemel weer een pak volk opgedaagd voor de tweede versie van ‘Vliegen voor Dummies’. Het is op zijn minst een mooie promotie geweest voor de EML. De kans is reëel dat we er ook nieuwe leden uit oppikken. Dikke proficiat aan Carl & Bart die er toch wel de initiatiefnemers en steunpilaren van zijn. De veel eenvoudigere opzet van de papierwinkel rond inschrijvingen en toekennen van piloten was zeker een verbetering. Onderweg zijn er wel wat modellen gesneuveld, wat uiteindelijk tot maar weinig problemen heeft geleid. We waren duidelijk goed voorbereid. Klik hier voor ons foto album.st 29 inschrijvingen. Merci zeker ook aan allen die zich hebben ingezet om het allemaal in goeie banen le leiden. Puik clubwerk als je het mij vraagt! De voorzitter.

2015

Eddy Dyselinck, 50 jaar bij de EML. Eddy werd lid van de club op 9 mei 1965. Hij was toen een jonge god met slechts 22 jaar op de teller; het leven moest nog beginnen… De EML club bestond toen reeds 4 jaar en had als “vliegveld” de speelplaats van de broederschool in Eeklo. In die tijd was er nog geen radio besturing en dus vloog Eddy “rondvlucht” ; hierbij werd het toestel via een systeem met fijne staalkabels bestuurd welke bevestigd zijn aan één van de vleugel tips. Het vliegtuigje draaide dus steeds rondjes om de piloot tot die er “zat” van werd. Vanaf die datum verloopt de geschiedenis van de EML onlosmakelijk verbonden met Eddy en deze geschiedenis is er een van “op zoek naar een nieuw vliegveldje ” met daaraan gekoppeld “netwerken met boeren opzetten” (zoals we het de dag van vandaag zouden zeggen) .… Lees meer... eddy dyselinck, 50 jaar bij de eml
initiatiedag op 22 augustus 2015 Initiatiedag voor de jongeren op 22 Augustus 2015. Het werd een overrompelende dag, met uiteindelijk 43 inschrijvingen, veel nog laat via het internet, en nog veel ter plaatse op de club zelf deze namiddag, waarvan 41 ook effectief aanwezig waren. Velen hebben meermaals gevlogen, met verschillende instructeurs, en dit was niet gemakkelijk bij te houden door Johan (Soetaert). Klik hier voor ons foto album. Lees meer...
TOP 
F5 j zweefwedstrijd 26juli 2015. Nu hebben we op onze vertrouwde datum deze wedstrijd op de kalender geplaatst , na weken van goed weer, werd er geen al te goed weer voorspelt, en er zouden al deelnemers komen kamperen op Zaterdag, maar de regen hield hun tegen , en gelukkig werd ik wakker toch met zonneschijn op mijn kopke, een zorg minder toch . We waren afgesproken met de verantwoordelijke van de F5j om rond 9 uur te beginnen, maar ik denk dat deze mensen al om 7 h30 daar waren, want alles was al opgebouwd en stonden de heerlijke koffiekoeken al te wachten op ons, een gebaar van Sylvia. Lees meer... F5J zweefwedstrijd
21 juli, een gewone vliegdag Op dinsdag 21 Juli was het voor de EML een gewone vliegdag. Toch wisten we al op voorhand dat de weg aan onze kantine ging afgesloten worden. Op deze dag worden we jaarlijks getrakteerd op enkele vliegtuigen die deelnemen aan het defile te Brussel en daarna dan nog maar eens door het BK Medici ( wielerwedstrijd ). Hier kan je de foto's bekijken van deze feestelijke namiddag.
TOP 
Schaalwedstrijd op zondag 5 juli 2015 bij de EML. Een vaste kern van een zestal piloten bood zich aan, zelfs van uit Wallonië en Limburg. Onder coördinatie van Wim Reynders, welbekend toppiloot in de modelbouw, werd alles voorbereid. De weersvooruitzichten waren erg wankel, zodat wijselijk besloten werd direct aan te vangen rond 10 uur met de eigenlijke vluchten. En dat bleek een heel goede beslissing. Want we zijn gestart met heel warm weer, zonder een zuchtje wind, en tegen de middag goot het water en was er bijna stormwind. Lees meer... schaalwedstrijd op 5 juli 2015
knuffelvliegen op 14 juni 2015 Knuffelvliegen op 14 Juni 2015 was terug een groot succes. Maar liefst 92 knuffels vonden de weg naar het terrein van de Koninklijke Eeklose Modelluchtvaart. Alle weergoden waren het met ons eens en hebben dan ook voor het ideale weer gezorgd. Ons fotoalbum. Foto's van het Nieuwsblad kan je hier bekijken.
TOP 
De Eeklose modelluchtvaartclub bestaat een halve eeuw. Het bestuur van de club werd voor het vijftigjarig bestaan feestelijk ontvangen in het stadhuis van Eeklo. De voorzitter is Hans Van Den Hende en ondervoorzitter is Gunter Van Looke. Eddy Dyselinck is de penningmeester. Pleincommissaris is Johan Cateau en de secretaris is Ivan De Backer. De vereniging houdt regelmatig activiteiten zoals een zweefdag, knuffelvliegen of een ruilbeurs. Bron HLN. eml bestaat 50 jaar