Het actuele in de vliegclub.

 

 

U bent bezoeker:71371 

Bezoekers online : 1 

Voeg mij toe aan uw favorieten.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Actueel / jaar » 2015 , 2016

Laatste update : Eerstkomend evenement-TR-555 Zweefwedstrijd op 21 Mei 2017, inschrijven op voorhand kan hier. Inschrijven voor knuffelvliegen op 11 Juni 2017 nu reeds mogelijk online.

Vorige zaterdag was er onze "Modelvliegen voor Dummies” dag. Daar is een pak voorbereiding aan te pas gekomen, en de resultaten mogen gezien zijn. Een pareltje van clubwerking, waar velen een steentje hebben toe bijgedragen.

 

Er zijn in deze editie een record aantal deelnemers geweest, ik dacht 64. Het weer viel uiteindelijk mee, de sfeer zat goed, iedereen heeft zich geamuseerd. Het krioelde op een bepaald moment van de vliegers in de lucht.

 

Twee deelnemers sprongen er uit. Er was de kleine 6 jarige Alexander, die letterlijk uren heeft staan glunderen op ons plein. En zijn ouders dus ook, hun ogen blonken. Hij moest op zijn poep zitten om de zender te kunnen vasthouden, maar vloog meer dan goed in dubbele besturing. Bij de betere die ik althans bij mij heb gekregen. 

 

En dan was er Ignace. Ignace is blind geworden door ziekte, en kwam het terrein op met zijn hond en een vriend radioamateur. Ignace is ooit nog sportvlieger geweest, maar heeft die passie uiteraard moeten achterweg laten. Ignace wilde absoluut zelf nog eens vliegen. Bij ons. Het is een merkwaardige ervaring geworden, volgens Ignace zijn mooiste dag sinds lang. Zijn ogen kunnen niet meer blinken, maar zijn gezicht sprak boekdelen. 

 

Hoeveel directe leden hieruit kunnen komen is op zich niet de het belangrijkst. Wel dat we 64 mensen uit de streek een mooie dag hebben bezorgd, die daar aan 64 families en 64 vriendenkringen zullen over vertellen. Dat is een hoop volk die een positief verhaal zullen te horen krijgen over onze club.

 

De beste reclame die we ons kunnen indenken, nog versterkt door de artikels voor en na die in de pers zijn verschenen, onder andere hier www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170425_02850885.

tekst: Alexander Van de Rostyne.

Alle foto's komen volgende week online van dit gebeuren.

Iedereen met een electro – zwever is in staat om mee te doen! Cyclus: 1. Je krijgt 60 seconden “motortijd” om uw zwever op een maximale hoogte van 200 meter te sturen (barometrische hoogtebeperker noodzakelijk), daarna is het puur zweven. 2. De bedoeling is te landen na een zweeftijd zo dicht mogelijk bij 5 minuten zweeftijd. Maar opgelet, de minste overschrijding van die zweeftijd betekent 0 punten!! Hoe langer je zweeft (binnen die 5 minuten), hoe meer “zweefpunten” je verwerft. 3. Het landen moet gebeuren binnen een cirkel met 10 meter diameter. Het centrum van uw cirkel is uw “spot” hoe dichter je bij die spot landt, (neus van het vliegtuig na stilstand), hoe meer landingspunten. 4. binnen één wedstrijdcyclus voer je die oefening driemaal uit, met dezelfde batterij zonder bijladen. Daarom noemt de wedstrijd “555” of “Triple 5” Gewoonlijk vliegen we op een wedstrijd drie van deze cycli, met vier of vijf piloten naast elkaar. Natuurlijk heeft elke piloot ZIJN EIGEN cirkel om in te landen.
Op 11 Juni is het weer zover. Knuffelvliegen 2017 wordt terug georganiseerd en we verwelkomen dan alle kinderen met hun knuffel (geen echte dieren aub). Ingang & luchtdopen zijn volledig gratis. We zorgen ook voor randanimatie (springkasteel & clown tyno). Er zijn meerdere malen snoepdropping en iedere knuffel ontvangt na de luchtdoop een oorkonde. Je kan Uw knuffel hier online inschrijven zodat de papierwinkel op voorhand kan worden opgemaakt. Dit om de wachtrij te beperken. Er is eveneens een ruim terras voorzien voor de ouders voor een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom. Dit alles vindt plaats in de zuidbusakker te Eeklo. Een plannetje vind je bij "contact".

2016

Cameron Airshow 2014, ingezonden door Paul Vanholle. Budapest Airshow 2014, ingezonden door Paul Vanholle.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

TOP 
Zaterdag (16-07-2016) was er de clubwedstrijd ‘nieuwe editie’. Het was inderdaad al een aantal jaren geleden, zeker in een versie waar enkel leden van de club het onder elkaar zouden uitmaken. Veertien stoere krijgers hadden zich ingeschreven, veertien toonden zich present. Een meer dan bemoedigende opkomst dus.  Het plein en de kantine waren tip-top in orde gebracht door Johan en Gino. Om 9 uur ’s morgens werden er al groenten gesneden voor bij de barbecue. Ik had zelf boterkoeken meegebracht om mijn en al die andere magen van een gezonde bodem te voorzien. De zon was stralend, de wind hield zich matig. Ons fotoalbum. Lees meer...
Het verslagje van deze wedstrijd zal wat later on-line komen daar het nog in opmaak is, onze excuses daarvoor. Het fotoalbum is nu wel al volledig aangepast. Klik hier voor de foto's.
TOP 
Zaterdag is er onder een schitterende hemel weer een pak volk opgedaagd voor de tweede versie van ‘Vliegen voor Dummies’. Het is op zijn minst een mooie promotie geweest voor de EML. De kans is reëel dat we er ook nieuwe leden uit oppikken. Dikke proficiat aan Carl & Bart die er toch wel de initiatiefnemers en steunpilaren van zijn. De veel eenvoudigere opzet van de papierwinkel rond inschrijvingen en toekennen van piloten was zeker een verbetering. Onderweg zijn er wel wat modellen gesneuveld, wat uiteindelijk tot maar weinig problemen heeft geleid. We waren duidelijk goed voorbereid. Klik hier voor ons foto album.st 29 inschrijvingen. Merci zeker ook aan allen die zich hebben ingezet om het allemaal in goeie banen le leiden. Puik clubwerk als je het mij vraagt! De voorzitter.

2015

Eddy Dyselinck, 50 jaar bij de EML. Eddy werd lid van de club op 9 mei 1965. Hij was toen een jonge god met slechts 22 jaar op de teller; het leven moest nog beginnen… De EML club bestond toen reeds 4 jaar en had als “vliegveld” de speelplaats van de broederschool in Eeklo. In die tijd was er nog geen radio besturing en dus vloog Eddy “rondvlucht” ; hierbij werd het toestel via een systeem met fijne staalkabels bestuurd welke bevestigd zijn aan één van de vleugel tips. Het vliegtuigje draaide dus steeds rondjes om de piloot tot die er “zat” van werd. Vanaf die datum verloopt de geschiedenis van de EML onlosmakelijk verbonden met Eddy en deze geschiedenis is er een van “op zoek naar een nieuw vliegveldje ” met daaraan gekoppeld “netwerken met boeren opzetten” (zoals we het de dag van vandaag zouden zeggen) .… Lees meer... eddy dyselinck, 50 jaar bij de eml
initiatiedag op 22 augustus 2015 Initiatiedag voor de jongeren op 22 Augustus 2015. Het werd een overrompelende dag, met uiteindelijk 43 inschrijvingen, veel nog laat via het internet, en nog veel ter plaatse op de club zelf deze namiddag, waarvan 41 ook effectief aanwezig waren. Velen hebben meermaals gevlogen, met verschillende instructeurs, en dit was niet gemakkelijk bij te houden door Johan (Soetaert). Klik hier voor ons foto album. Lees meer...
TOP 
F5 j zweefwedstrijd 26juli 2015. Nu hebben we op onze vertrouwde datum deze wedstrijd op de kalender geplaatst , na weken van goed weer, werd er geen al te goed weer voorspelt, en er zouden al deelnemers komen kamperen op Zaterdag, maar de regen hield hun tegen , en gelukkig werd ik wakker toch met zonneschijn op mijn kopke, een zorg minder toch . We waren afgesproken met de verantwoordelijke van de F5j om rond 9 uur te beginnen, maar ik denk dat deze mensen al om 7 h30 daar waren, want alles was al opgebouwd en stonden de heerlijke koffiekoeken al te wachten op ons, een gebaar van Sylvia. Lees meer... F5J zweefwedstrijd
21 juli, een gewone vliegdag Op dinsdag 21 Juli was het voor de EML een gewone vliegdag. Toch wisten we al op voorhand dat de weg aan onze kantine ging afgesloten worden. Op deze dag worden we jaarlijks getrakteerd op enkele vliegtuigen die deelnemen aan het defile te Brussel en daarna dan nog maar eens door het BK Medici ( wielerwedstrijd ). Hier kan je de foto's bekijken van deze feestelijke namiddag.
TOP 
Schaalwedstrijd op zondag 5 juli 2015 bij de EML. Een vaste kern van een zestal piloten bood zich aan, zelfs van uit Wallonië en Limburg. Onder coördinatie van Wim Reynders, welbekend toppiloot in de modelbouw, werd alles voorbereid. De weersvooruitzichten waren erg wankel, zodat wijselijk besloten werd direct aan te vangen rond 10 uur met de eigenlijke vluchten. En dat bleek een heel goede beslissing. Want we zijn gestart met heel warm weer, zonder een zuchtje wind, en tegen de middag goot het water en was er bijna stormwind. Lees meer... schaalwedstrijd op 5 juli 2015
knuffelvliegen op 14 juni 2015 Knuffelvliegen op 14 Juni 2015 was terug een groot succes. Maar liefst 92 knuffels vonden de weg naar het terrein van de Koninklijke Eeklose Modelluchtvaart. Alle weergoden waren het met ons eens en hebben dan ook voor het ideale weer gezorgd. Ons fotoalbum. Foto's van het Nieuwsblad kan je hier bekijken.
TOP 
De Eeklose modelluchtvaartclub bestaat een halve eeuw. Het bestuur van de club werd voor het vijftigjarig bestaan feestelijk ontvangen in het stadhuis van Eeklo. De voorzitter is Hans Van Den Hende en ondervoorzitter is Gunter Van Looke. Eddy Dyselinck is de penningmeester. Pleincommissaris is Johan Cateau en de secretaris is Ivan De Backer. De vereniging houdt regelmatig activiteiten zoals een zweefdag, knuffelvliegen of een ruilbeurs. Bron HLN. eml bestaat 50 jaar